BLOGS & RECEPTEN

Gebakken zalm met avocadoboter en zoete aardappelfrietjes

4 personen
10-15 minuten

Ingrediƫnten
  • 1 kg zoete aardappel
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl zout
  • 3 el olijfolie
  • 2 Your Avojoy avocado's
  • 60 g zachte roomboter
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 10 g verse dragon
  • 10 g verse dille
  • 4 zalmmoten
  • 2 el zonnebloemolie
  • versgemalen peper en zout
Benodigdheden
bakplaat met bakpapier, snijplank en mes, mengbeker, staafmixer, koekenpan

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
2. Schil de zoete aardappelen en snijd in frietjes. Verdeel over een bekleedde bakplaat met bakpapier. Smeer de frietjes in met de gerookte paprikapoeder, uienpoeder, zout en olijfolie. Schuif de frites in de oven en bak in 35 minuten gaar. Schep af en toe om.
3. Halveer de avocado's en ontpit. Doe het vruchtvlees in de mengbeker met de zachte roomboter, limoensap, limoenrasp, verse dragon, verse dille en versgemalen peper en zout. Mix met de staafmixer tot een gladde massa. Doe de avocadoboter in een bakje, dek af en plaats in de koelkast.
4. Laat de koekenpan warm worden op hoog vuur. Smeer de zalmmoten in met zonnebloemolie, peper en zout.
5. Bak de zalmmoten ongeveer 3 minuten per kant in de hete pan.
4. Serveer de zalmmoten met de avocadoboter en zoete aardappelfrietjes.

Because we know what's good